Csokis zabszelet


Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1,5 tk só
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 2 1/4 bögre zabpehely
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 bögre tej
  • Elkészítés:

    A cukrokat, tojást és 8 dkg vajat keverjük homogénre, majd lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet, sót, szódabikarbónát és zabpelyhet. A massza 3/4-ét nyomkodjuk kikent tepsibe, a többit egyelőre tegyük félre.

    Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és keverjük el a tejjel és maradék vajjal. Oszlassuk el a tepsiben lévő tésztán. A maradék zabos masszát morzsoljuk a tetejére. 200-220 fokon süssük 20 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. Szeletelés előtt várjuk meg, míg teljesen kihűl.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s