Olívás ciabatta

ciabatta

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tk só
  • 10-20 dkg magozott olívabogyó
  • 2 dkg élesztő
  • 4 dl víz
  • olívaolaj
  • 1-2 ek kukoricaliszt
  • Elkészítés:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített vízben. Közben felaprítjuk az olívabogyót, majd elkeverjük a sóval és a liszttel. Beledolgozzuk az élesztőt is. Ha szükséges, adjunk hozzá több lisztet. Egy másik tálat kenjünk ki olívaolajjal, ebben kelesszük a letakart tésztát 1 órán át.

    Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Készítsük elő a tepsit, amiben sül majd: vajazzuk-lisztezzük ki vagy béleljük ki lisztezett sütőpapírral. A tészta felületét szórjuk meg liszttel, hogy ne ragadjon annyira, majd vegyük ketté. Formázzuk rúd alakúra és középen párszor csavarjuk meg mindkettőt. Szórjuk meg kukoricaliszttel. 25 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk, mert könnyen megég!

    Megjegyzés #1: Kis párnácskákat is készíthetünk a tésztából.
    Megjegyzés #2: A kukoricalisztet helyettesíthetjük finomliszttel.
    Megjegyzés #3: Az olívabogyó mellé/helyett tehetünk más fűszert is, vagy egy az egyben el is hagyhatjuk.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s