Alap muffin recept

muffin

Hozzávalók (12 db-hoz):

  • 1/4 bögre cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 bögre vaj
  • 1 bögre tejföl
  • 1 bögre liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1/4 bögre random füszer (pl fahéj, kakaó (holland kakaóból elég 2 ek)
  • Elkészítés:

    A száraz és nedves összetevőket (kivéve: tojás + cukor) elkeverjük, majd összeöntjük és együtt homogénre keverjük. Formába kanalazzuk és 30 perc alatt készresütjük őket.

    Pudinggal töltött változat:

    Előre elkészítünk 1 cs vaníliás pudingot (vagy meggybefőttből meggyeset, ekkor a meggy levével engedjük fel tej helyett, a gyümölcsöket a végén keverjük bele). Elkészítjük a muffin tésztát, de először csak félig töltjük meg vele a formákat, ezután pudingot kanalazunk rájuk, majd a tetejére megint muffin tésztát. Így sütjük meg.

    Sütés utáni töltés:

    A megsütött muffinok közepét tölcsér alakban óvatosan kivájjuk, megtöltjük, visszatesszük a tetejét. Valami krémmel ajánlott díszíteni, hogy ne látszódjon a tetején a töltés helye.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s