Zöldséges rizs fokhagymás joghurttal


Hozzávalók (2-3 főre):

  • 3 dkg vaj
  • 1/2 nagy vöröshagyma vékonyra szelve
  • 1 tk apróra vágott kapor
  • 1 bögre rizs
  • 500 ml forró víz, benne feloldott zöldségleveskocka
  • 300 g fagyasztott zöldborsó vagy más zöldség
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Elkészítés:

    A vajon aranybarnára pirítjuk a hagymaszeleteket. Hozzáadjuk a kaprot, az átmosott rizst, és összekeverjük. Felöntjük a vízzel, 5 percig fedő alatt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt főzzük tovább, amíg a rizs az összes folyadékot magába szívja. Ezalatt a joghurtot kikeverjük pici sóval és az átnyomott fokhagymagerezddel. Ezzel tálaljuk, amikor elkészült a rizs.

    A receptért köszönet Viának!

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s