Foszlós fonott kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tejszín (tejjel helyettesíthető)
  • 4-5 ek méz
  • 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 cs szárított)
  • 2 db tojás
  • 1 tojásfehérje
  • a tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek tej
  • Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit (a belemorzsolt élesztővel együtt) hólyagosra gyúrjuk. Ezután meleg helyen, letakarva kelesszük kb. 1 órát. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd az 1/3-át különvesszük. A nagyobbik felét három felé vesszük és összefonjuk. Kikent, kilisztezett tepsibe tesszük, majd a közepébe sodrófával egy vájatot készítünk. A tojássárgáját kikeverjük a tejjel, lekenjük vele a kalácsot. A félretett kisebb tésztát is három felé vesszük, összefonjuk, és a nyújtófával készített vájatba tesszük. Ezt is lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Gyakran nézzünk rá, nehogy megégjen!

    A receptért köszönet Viának!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s