Gyümölcsös zabsüti

Hozzávalók (1 főre):

  • 1 db banán
  • 5 ek zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 marék bogyós gyümölcs
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek méz (vagy más édesítőszer)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • Elkészítés (kb. 25 perc):

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Karikázzuk fel a banánt, tegyük egy hőálló tál aljára, szórjuk mellé a bogyók felét és a fahéjat, majd alufóliával letakarva tegyük a sütőbe. Közben keverjük el a zabpelyhet a tojással, vanília kivonattal, mézzel, sütőporral, és – ha szükséges – egy kevés tejjel vagy vízzel, ha túl szilárd az állaga. Vegyük ki a sütőből a tálat és öntsük a gyümölcsökre a masszát. A tetejére szórjuk rá a maradék bogyót. Lefedés nélkül tegyük vissza kb. 15 percre sülni. Tűpróbánál a beleszúrt villa majdnem tisztán jön ki, a tészta krémesen lágy. Ha szárazabban szeretjük, hagyjuk bent még 5 percig.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s