Cseresznyés mákosguba szelet

cseresznyés mákosguba szelet

Hozzávalók:

  • 7 db kifli
  • 1 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg tehéntúró
  • 1 cs vaníliás puding
  • 1 pohár (kb. 10-12 dkg) mák
  • 30 dkg magozott cseresznye
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 1 tk folyékony édesítőszer
  • Elkészítés:

    01

    Felkarikázzuk a kiflit. Ledaráljuk a mákot és összekeverjük 5 dkg cukorral. A 6 dl tejet az édesítőszerrel és a vajjal felforraljuk. Ráöntjük a kiflikre. Rászórjuk a cukros mákot, majd letakarjuk amíg elkészítjük a krémet.

    guba02

    4 dl tejből, 10 dkg cukorból pudingot főzünk. Mikor kihűlt összekeverjük a túróval.

    guba03

    Kivajazunk egy sütőtálat. Most keverjük el a mákot a tejes kiflikkel, majd a formába tesszük. A krémet is elegyengetjük rajta, aztán belenyomkodjuk a cseresznyét.

    guba04

    Előmelegített sütőben (kb. 180 fokon) 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s