Hideg csokoládés sütemény

Hozzávalók:

10 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 bögre cukor
3 tojás
1 tk vanília kivonat
8,5 dkg tejföl
13 dkg kakaópor
13 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk só

mázhoz:

2 dl zsíros tejszín
17 dkg étcsokoládé
8,5 dkg porcukor
6 dkg kakaópor

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit keverjük össze, majd tegyük félre. Egy másik edényben keverjük a vajat a cukorral könnyű, krémes állagúra. Keverjük hozzá a tojást és vanília kivonatot is. Dolgozzuk bele a száraz összetevők felét, majd a tejfölt és a maradék száraz keveréket. Öntsük egy kikent (10×10-es) tepsibe. Kicsit veregessük meg az alját, hogy ne legyenek benne buborékok. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük addig, míg tűpróbánál alig lesz morzsás a pálcika. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Ezalatt készítsük el a mázat. Alacsony lángon melegítsük fel a tejszínt. Húzzuk le a tűzről, tegyük bele a csokoládét, és hagyjuk felolvadni pár percig. Ezután keverjük össze, míg a massza fényes és lágy nem lesz. Keverjük hozzá a kakaóport és cukrot is. Tegyük hűtőbe egy órára, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére. Ezután tegyük vissza a hűtőbe újabb két órára, hogy jól kifagyjon. Hidegen kínáljuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s