Csokoládés kuglóf

Hozzávalók:

2 bögre cukor
30 dkg finomliszt
13 dkg kakaó
1 cs sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
2 tk vanília kivonat
2 tojás
2 dl tej
1 dl olívaolaj
1 bögre forró víz

mázhoz:

2 dl zsíros tejszín
17 dkg étcsokoládé
8,5 dkg porcukor
6 dkg kakaópor

Elkészítés:

Egy kuglóf formát vajazzunk ki és liszt helyett kakaóporral szórjuk meg.

Egy keverőtálban vegyítsük az összes száraz összetevőt, majd adjuk hozzá a tojást, tejet, olajat és vanília kivonatot, majd verjük két percig. Lassan adagoljuk hozzá a forró vizet keverés közben. A vízszerű masszát öntsük a formába. Előmelegített sütőben 30-40 percig süssük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a formából.

Ezalatt készítsük el a mázat. Alacsony lángon melegítsük fel a tejszínt. Húzzuk le a tűzről, tegyük bele a csokoládét, és hagyjuk felolvadni pár percig. Ezután keverjük össze, míg a massza fényes és lágy nem lesz. Keverjük hozzá a kakaóport és cukrot is. Öntsük a kuglófra és tálaljuk azonnal, vagy tegyük a hűtőbe pár órára, hogy jól kifagyjon.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s