Banánkrémleves

Hozzávalók:

  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
  • 5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 nagyobb banán
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 dkg főzős vaníliás pudingpor
  • 3 dkg vaj
  • Elkészítés:

    A fahéjat és szegfűszeget 6 dl vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrokat és a két felkarikázott banánt, majd 4-5 percig főzzük. Ekkor a banánt áttesszük a turmixba, ráöntünk 3 dl hideg vizet, és pépesítjük. Ezután visszaöntjük a levesbe.
    A fehérbort simára keverjük a tejszínnel és pudingporral. Egy keveset hozzákeverünk a banános léből, majd az egészet a levesbe keverve besűrítjük.

    A harmadik banánt elnegyedelve felszeleteljük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk; ezen futtatjuk meg a banánt, amit aztán a meleg levesbe teszünk. Ha kell utóízesíthetjük. Melegen vagy hidegen tálalva is kiváló.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s