Mézes-barackos pite

Hozzávalók:

töltelékhez:

  • 1,5 kg szeletelt őszibarack
  • 1/4 bögre méz
  • 3 tk rétesliszt vagy keményítő
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • cukor ízlés szerint
  • tésztához:

  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 1/3 bögre forró víz
  • Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra, egy sütőtálat kenjünk ki vajjal és lisztezzük ki. Egy keverőtálban vegyítsük a töltelék hozzávalóit, kóstoljuk meg. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Öntsük a sütőtálba.

    Egy másik edényben keverjü el a tészta száraz összetevőit. Aprítsuk bele a vajat és öntsük hozzá a forró vizet. Keverjük addig, míg össze nem áll. Ekkor kanalazzuk rá a barackos töltelékre. 40 percig süssük vagy addig, míg aranybarna nem lesz. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Tálalhatjuk magában vagy vanília fagyival is.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s