Amerikai fahéjas bögrés süti

Hozzávalók:

tésztához:

  • 3 bögre liszt
  • 1 csipet só
  • 1 bögre cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • töltelékhez:

  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg barna cukor
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek őrölt fahéj
  • mázhoz:

  • 50 dkg porcukor
  • 5 ek tej
  • 1 tk vanília aroma
  • Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra. A tészta hozzávalóit (a vaj kivételével) összedolgozzuk. A vajat felovasztjuk és lassan keverjük hozzá a többihez. Kikent tepsibe öntjük. A töltelék hozzávalóit is összedolgozzuk és egyenletesen a tepsibe rakosgatjuk, majd óvatosan elkeverjük egy kés vagy pálcika segítségével. Ezután berakjuk sülni, kb. 30 perc alatt el is készül (tűpróba!).

    Közben elkészítjük a mázat, melynek hozzávalóit addig keverjük, míg homogén nem lesz. Ezután eloszlatjuk a még meleg sütemény tetején. Hűvös helyre tesszük, hogy megkössön a máz, s ha ez megtörtént, már kínálhatjuk is.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s