Almás-fahéjas szelet

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 1,25 dl olaj
  • 1,25 dl almalé vagy gyümölcstea
  • 2 tojás
  • 2 alma
  • Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A száraz összetevőket keverjük össze, alakítsunk ki mélyedést a közepén. Az almát tisztítsuk meg és reszeljük le. A tojást habarjuk el. A nedves összetevőket öntsük a mélyedésbe, majd keverjük homogénre a masszát. Az egészet öntsük kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 40-45 percig. Végezzünk tűpróbát! Amikor kihűlt, hintsük meg porcukorral.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s