Kínai hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 szelet ananászkarika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg zöldbab
  • őrölt vagy apróra vágott gyömbér ízlés szerint
  • Elkészítés:

    A húst és a hagymát kockázzuk fel, utóbbit kevés olajon pirítsuk le. Tegyük mellé a húst, és rövid ideig pirítsuk együtt őket, hogy a hús elveszítse piros színét. Öntsük fel a paradicsomlével, lefedve pároljuk.

    A zöldbabot, zöldpaprikát, sárgarépát, ananászt és gyömbért (ha nem őröltet használunk) daraboljuk fel. Mikor a hús majdnem puha, adjuk hozzá a zöldségeket. Fűszerezzük gyömbérrel és sóval. Főzzük addig, míg minden meg nem puhul. Rizzsel tálaljuk.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s