Diétás finom sütemény

diétás finom sütemény

Hozzávalók:

  • 10 dkg graham liszt
  • 8 dkg finomliszt
  • 2 csapott ek holland kakaó
  • 2 csapott ek keményítő liszt
  • 1/4 cs sütőpor
  • 4 tojás
  • 25 dkg nyírfacukor
  • 8 ek forró víz
  • krémhez:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 20 dkg margarin és vaj keveréke
  • 20 dkg nyírfacukor
  • 3 dl tej
  • Elkészítés:

    finom01

    A piskótával kezdjük. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk a vizet. A liszteket homogénre keverjük a kakaóval és sütőporral, aztán hozzáadjuk a tojásos masszához. Alaposan elkeverjük.

    finom02

    A tojásfehérjét keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Ezután kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített (180-200 fok) sütőben tűpróbáig sütjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A tejből, cukorból és egy csomag pudingporból pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, a szobahőmérsékletű vajjal egyneművé keverjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk és a krém 3/4 részével megkenjük, 1/4 részét a tetejére simítjuk, majd villával összeborzoljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s