Cukkinis marhatokány fűszeres tésztával

Hozzávalók:

  • 40 dkg csavart csőtészta
  • 60 dkg marhahús
  • 10 dkg gomba
  • 15 dkg cukkini
  • 5 dkg gyöngyhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 1 kk durvára tört borskeverék
  • só, bors
  • 1 kk kakukkfű
  • Elkészítés:

    A húst csíkokra, a hagymát finomra vágjuk. Aprítsuk fel a gombát, gyöngyhagymát és cukkinit is. Főzzük ki a tésztát.

    Közben egy másik edényben pirítsuk le a vöröshagymát, adjuk hozzá a húst, és kezdjük párolni. Ízesítsük sóval-borssal, fokhagymával. Mikor majdnem puha, adjuk hozzá a paradicsompürét és pár perces főzés után a gombát, cukkinit és gyöngyhagymát is, majd pároljuk készre.

    Egy harmadik, nagyobb edényben a kakukkfüvet és a borskeveréket átfuttatjuk a vajon. A közben elkészült tésztát leszűrjük, belekeverjük a vajas-fűszeres cuccba.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s