Sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • kb. 6 dl forró víz
  • 1 l tej vagy tejszín
  • 250 g krémsajt
  • 1/2 vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 1-2 ek rétesliszt
  • só, sok bors
  • ízlés szerint reszelt cheddar/pannónia/parmezán a tálaláshoz
  • Elkészítés:

    Olajon üvegesre pirítjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a lisztet és lassan a forró vizet, hogy ne legyen túl híg és ne csomósodjon. Ezután beletesszük a tejet és a krémsajtot. Sózzuk-borsozzuk. Felforraljuk. Tálaláskor egy karakteresebb ízű sajtra merjük ki. Magában is jó, de tehetünk bele levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s