Galuska

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 tojás
  • víz
  • Elkészítés:

    A lisztet a sóval és tojással kikeverjük, majd annyi vizet dolgozunk bele, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjunk. Ajánlott 30 percet pihentetni, hogy fellazuljon a liszt. Ezután vizes galuskaszaggatón átnyomkodjuk vagy vizezett deszkán késsel kiszaggatjuk. Forró vízbe tesszük, s mikor a víz tetejére feljön, még 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Forró zsiradékba forgatjuk, vagy pörkölt levével locsoljuk.

    Ehhez ajánlott: Pörkölt

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s