Gyümölcsös rizspuding

gyümölcsös rizspuding

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 20 dkg gyümölcs (meggy vagy valamilyen bogyós…)
  • 5 dl tejszín
  • Elkészítés:

    A vizet és a rizst forraljuk 2 percig, majd adjuk hozzá a tejet és a cukrot, és folyamatos keverés mellett főzzük pár percig. Ezután vegyük alacsonyabb lángra és fedjük le. Kb. 30-35 percig főzzük így, közben rendszeresen megkeverve, hogy ne égjen le. Az elkészült rizspudingot hűtsük le.

    Kóstoljuk meg a rizst, és ha nem elég édes, adjuk hozzá 1-2 ek cukrot. Keverjük bele a mandulát.

    Tapadásmentes bevonatú serpenyőben addig kavargatjuk a gyümölcsöt, amíg össze nem esik. Ekkor már levet is enged. Mikor sűrűsödni kezd vegyük le a tűzről.

    Verjük fel a tejszínt és keverjük el a pudinggal, amit ezután kis tálkákba osztunk. A tetejére öntsük a még meleg gyümölcsszószt.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s