Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt bors
  • 2 dl tejszín
  • Elkészítés:

    Pucoljuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát. A hagymát vágjuk apróra, majd olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a batátát és 2-3 percig pirítsuk együtt őket. Öntsük fel vízzel és főzzük puhára a burgonyát. Ekkor tegyük bele a leveskockát és a borsot, és főzzük további 5 percig. Zárjuk el és hagyjuk langyosra hűlni. Turmixoljuk össze, majd keverjük bele a tejszínt. Ha kell sózzuk meg egy kicsit. Melegen tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s