Bögrés palacsintafánk

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • Elkészítés:

    A tejet felforraljuk a cukorral és sóval, majd lassan adagolva belekeverjük a lisztet, aztán egyenként a tojásokat is. Felhevítjük az olajat, majd közepes lángra vesszük. Egy olajos kanállal gombócokat szaggatunk a tésztából és aranybarnára sütjük őket. Közben gyakran megforgatjuk sülés közben, hogy minden oldal egyszerre készüljön. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s