Marcipános szaloncukor

Hozzávalók (100-120 db-hoz):

  • 40 dkg őrölt mandula
  • 50 dkg porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 30 dkg étcsokoládé
  • Elkészítés:

    Vízből és 10 dkg cukorból szirupot főzünk, amíg a felére sűrűsödik. A maradék cukrot összekeverjük a mandulával. Hozzáadjuk a szirupot és összedolgozzuk. Fóliába csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.

    Ezután vékony rudakat formálunk, amiket felszeletelünk. A szeleteket szaloncukor formájúra sodorjuk. Felolvasztjuk a csokoládét, és egyenként belemártjuk a szeletkéket, amiket utána sütőpapíron száradni hagyunk. 10×10-es papírba csomagoljuk a kész cukrokat.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s