Forralt bor

Hozzávalók:

  • 2 üveg bor (2 vörös, vagy 1-1 vörös és fehér)
  • 7 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 csipet szerecsendió
  • ízlés szerint reszelt citrom- vagy narancshéj (elhagyható)
  • Elkészítés:

    Egy fazékban addig melegítjük a cukros vizet, amíg előbbi fel nem olvad. Ezután hozzáöntjük a bort és beletesszük a fűszereket. Alacsony lángon addig melegítjük, míg a bor gyöngyözni nem kezd, majd elzárjuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s