Rizspuding

rizspuding

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 1 l tej
  • 1 tk só
  • Tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor
  • 5 dkg vaj
  • Elkészítés:

    A vizet és a rizst forraljuk 2 percig, majd adjuk hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett főzzük pár percig. Ezután vegyük alacsonyabb lángra és fedjük le. Kb. 30-35 percig főzzük így, közben rendszeresen megkeverve, hogy ne égjen le. Ezután keverjük bele a sót, majd fahéjas porcukorral megszórva, egy darabka vajjal díszítve, még forrón tálaljuk.

    Megjegyzés: A vajat helyettesíthetjük tejszínhabbal.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s