Milánói rétes

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 33 dkg meggybefőtt
  • 4 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor + 1 tk cukor
  • 10 dkg vaj
  • Elkészítés:

    Csepegtessük le a befőttet. Vajazzuk ki a tepsit. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a 25 dkg cukrot, majd ennek a felét egyengessük el a tepsiben. Szórjuk rá az áttört túrót, arra a meggyet, majd fedjük be a lisztes keverék másik felével. Az elhabart tojást keverjük homogénre a tejjel, vaníliás cukorral és az 1 tk cukorral. Öntsük rá a tésztára úgy, hogy mindenhova egyformán jusson. A vajat olvasszuk fel és csurgassuk a tetejére. Szobahőmérsékleten pihentessük 30 percig, majd kicsit rázzuk össze. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig süssük. Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s