Bilbó narancslekvárja

Hozzávalók:

  • 50 dkg narancs
  • 50 dkg cukor
  • Elkészítés:

    Mossuk meg és pucoljuk meg a narancsokat. A héját tegyük hideg vízbe úgy, hogy ellepje és 2 órán át pároljuk amíg puha nem lesz. A vékonyra szeletelt narancsokat vegyítsük a cukorral. Szárítsuk meg a héjukat és szedjük le a belső, fehér részét. Ezután szeleteljük vékony darabokra és keverjük hozzá a többihez. Kis lángon addig pároljuk, míg be nem sűrűsödik.

    A tartósítás során a #2 és #3 esetében két celofán közé tesszük a tartósítószert.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s