Medvehagymaszószos tészta

medvehagymaszószos tészta

Hozzávalók:

  • 3 ek rétesliszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg medvehagyma
  • 20-25 dkg reszelt sajt
  • 20-30 dkg tészta
  • 10 dkg bármilyen zöldség (elhagyható)
  • Elkészítés:

    A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, közben elkészítjük a besamelt. A medvehagymát apróra vágjuk, a zöldségeket feldaraboljuk. A vajon lepirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymákat. Belekeverjük a sajtot, amíg fel nem olvad. A leszűrt tésztát és a zöldségeket belekeverjük a mártásba, majd az egészet egy kivajazott hőálló tálba tesszük. Alacsony hőfokon addig sütjük, míg barna nem lesz a teteje.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s