Fokhagymás kenyér rudacskák

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre langyos víz
  • 2 ek cukor
  • 1 cs instant élesztő vagy 2,5 dkg friss
  • 4 bögre liszt
  • 1 ek só
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 tk fokhagyma por
  • reszelt sajt
  • Elkészítés:

    A cukros vízben futtassuk fel az élesztőt, majd keverjük hozzá a lisztet és a sót. Ha szükséges, adjunk hozzá több lisztet. Pihentessük 10 percet. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát. Kenjük meg 5 dkg olvasztott vajjal és szórjuk meg fokhagymával. Hajtsuk félbe, vágjuk fel 1,5-2 cm-es csíkokra és csavarjuk meg. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és pihentessük 20 percig. 200 fokon süssük aranybarnára őket (kb. 20 perc). Amikor elkészült, még melegen kenjük meg a maradék olvasztott vajjal és szórjuk meg reszelt sajttal.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s