Carbonara spagetti


Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 20 dkg szalonna vagy bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • petrezselyem
  • 0,5 dl száraz fehérbor (elhagyható)
  • 10 dkg parmezán/pecorino sajt
  • reszelt sajt a tálaláshoz
  • Elkészítés:

    A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. A hagymákat és a szalonnát felaprítjuk. Egy másik edényben megpirítjuk a szalonnát, majd kivesszük. A helyén megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és 1 percig együtt pirítjuk őket. Hozzáadjuk a fehérbort és pár percig főzzük.

    Egy tálba beleütjük a tojásokat és elhabarjuk őket a sóval és borssal, majd belekeverjük a szalonnát. A leszűrt tésztát egy kevés olajjal összeforgatjuk a hagymákkal és tojásos masszával. Belekeverjük a parmezánt is. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és petrezselyemmel díszítjük.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s