Brokkoli krémleves


Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60-70 dkg brokkoli
  • 1,5 l víz
  • őrölt fehér bors
  • 1-2 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • Elkészítés:

    Ha nem mirelit brokkolit használunk, akkor tisztítsuk meg és szedjük rózsáira. A hagymákat pucoljuk meg, a vöröshagymát aprítsuk fel és olajon pirítsuk üvegesre. Törjük át a fokhagymát és tegyük mellé. 1-2 perc múlva adjuk hozzá a brokkolit, öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje, majd fűszerezzük. Főzzük puhára, keverjük bele a tejszínt, és turmixoljuk össze. Ha szükséges, tejjel hígíthatjuk. Egyet forr és kész. Tálalhatjuk pirított kenyérkockával, chapatival vagy reszelt sajttal.

    Ehhez ajánlott: Chapati

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s