Vaníliás muffin


Hozzávalók (12-14 db-hoz):

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor vagy 1-2 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 7 g sütőpor
  • 1-2 ek reszelt citromhéj
  • 0,5 dl tej
  • Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A lisztet keverjük el a sütőporral. A vajat, cukrokat és citromhéjat dolgozzuk össze kézi mixerrel. Folyamatos keverés mellett egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a lisztet és tejet is. Öntsük muffin formába, majd kb. 20 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk, mert hamar megég. Mielőtt kivesszük őket a formából, várjuk meg míg legalább langyosra hűlnek.

    Megjegyzés #1: Tehetünk bele csokidarabokat, marcipánt vagy gyümölcsöt is.
    Megjegyzés #2: A citromhéjat helyettesíthetjük 1 kk citromsavval. Így még citromosabb aromája lesz!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s