Gesztenyepüré

Gesztenyemasszából vagy babpüréből.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gesztenyemassza
  • 10 dkg étcsokoládé
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 tk rum
  • tejszínhab
  • Elkészítés:

    A szobahőmérsékletű masszát összedolgozzuk a rummal és cukorral. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük a többihez. Krumplinyomón átnyomjuk, kis tálkákba szedjük. A tetejére tejszínhabot teszünk.

    Megjegyzés: Tehetünk még rá csokiforgácsot és/vagy rumban áztatott meggyet.


    Hozzávalók:

  • 25 dkg fejtett tarkabab
  • 2 ek kakaó
  • 1 tk rum
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 7 dkg vaj
  • tejszínhab
  • Elkészítés:

    A babot pár órára beáztatjuk, majd puhára főzzük. Kihűlés után átpasszírozzuk, majd összekeverjük a kakaóval és a rummal. A vajat habosra keverjük a cukrokkal. Ezután összevegyítjük a két masszát, és 2-3 órát hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. Tejszínhabbal tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s