Bableves

Hozzávalók:

  • 40 dkg szárazbab
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem krumpli
  • 4-5 szem egész feketebors
  • petrezselyem
  • rántáshoz:

  • olaj
  • 2 ek rétesliszt
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • Elkészítés (kb. 2 óra + áztatás):

    A babot előző este beáztatjuk (legalább 12 órára). Kb. 1,5 l sós vízben odatesszük főni. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a többi zöldséget. Mikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a többi zöldséget és fűszert. Együtt puhára főzzük. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet. Egy másik edényben lepirítjuk a lisztet, meghintjük paprikával, majd a levest berántjuk vele. Még pár percig főzzük és kész.

    Megjegyzés #1: A rántás után tehetünk bele csipetkét vagy 1-2 marék tésztát.
    Megjegyzés #2: Tehetünk bele (a babbal együtt) 30 dkg kockázott füstölt húst is.

    Ehhez ajánlott: Csipetke

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s