Zöldséges polenta


Hozzávalók:

  • 24 dkg kukoricaliszt
  • 4 ek finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 280 g joghurt + a tálaláshoz
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1 tk só
  • 20 dkg zöldség
  • Elkészítés:

    A zöldségeket apróra vágjuk. A liszteket elkeverjük a sütőporral. Ebbe forgatjuk bele a zöldségeket. Egy másik edényben kikeverjük a tojást, sót, olajat és joghurtot. A két masszát összevegyítjük és csomómentesre keverjük. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük (pl. egy 26 cm-es tortaformába). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük addig, míg megpirul. Megvárjuk amíg kihűl, csak utána szedjük ki a formából és szeleteljük fel. Tálalhatjuk joghurttal magában, vagy köretként valami szaftos ételhez.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s