Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók:

  • 1 db sertéskaraj
  • 1 db füstölt parasztkolbász
  • só, bors
  • olaj, víz
  • sertéssült fűszerkeverék (opcionális)
  • Elkészítés:

    A hentesnél vásárolt karajt felszuratjuk és helyben belehuzatjuk a kolbászt. Hazaérve megtisztítjuk a hús külsejét, majd befűszerezzük és legalább fél órát állni hagyjuk. Ezután lazán alufóliába csomagoljuk. (Előző este is előkészíthetjük, és becsomagolva hűtőbe tehetjük.)

    Tepsibe tesszük (úgy, hogy a fólia szétnyitható része legyen felül) és előmelegített sütőben sütjük 45 percig. Ekkor óvatosan szétnyitjuk a fóliát és tovább sütjük. Alkalmanként meglocsojuk olajjal, vízzel vagy a saját szaftjával. Ha már szépen megpirult, megszúrkáljuk villával, hogy megpuhult-e.

    A sütési idő a karaj nagyságától változhat; összesen kb. 1,5-2 órát számítsunk rá. Mikor elkészült, felszeletelve, saját szaftjával leöntve törtkrumplival vagy pürével tálaljuk.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s