Káposztás nyögő

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 tojás
  • só, bors
  • liszt
  • Elkészítés:

    A krumplit hámozás után lereszeljük, beleütjük a tojást, sózzuk-borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy összedolgozva nokedli sűrűségű legyen. Forró, sós vízbe szaggatjuk kiskanállal (vagy nokedliszaggatóval). Néha megkeverjük, hogy ne tapadjanak össze. Mikor feljön a víz tetejére, elkészült. Ekkor leszűrjük.

    A szalonnát felaprítjuk, majd megpirítjuk, aztán kivesszük a zsírból. A helyére tesszük a leöblített káposztát, és fedő alatt finomra pirítjuk. Hozzákeverjük a nokedlit, pár percig kevergetjük és kész is. Tálaláskor a nokedlire halmozzuk a szalonnát egy kis tejföllel.

    Megjegyzés: Ha nem szalonnát használunk, hanem valami mást, akkor kell valamennyi zsiradék is, amin lepiríthatjuk a hozzávalókat.
    Variációk: Káposzta helyett csinálhatjuk hagymával vagy túróval is.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s