Rakott tészta paradicsomszósszal, sajttal és sonkával

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg mozzarella
  • 15 dkg sonka
  • 3-5 dkg vaj
  • bazsalikom
  • Paradicsomszószhoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv
  • 1 db 70 g-os sűrített paradicsom
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek rozmaring
  • 1 kk őrölt cayenne-i bors vagy őrölt csili
  • só, feketebors
  • Sajtos keverékhez:

  • 5 dkg reszelt sajt
  • 40 dkg tejszínes krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • só, feketebors
  • 1/2 kk szerecsendió
  • Elkészítés:

    Főzzük ki a tésztát. A paradicsomszósz hozzávalóit turmixoljuk össze. A sajtos keverékhez keverjük homogénre a tejszínt a krémsajttal, majd tegyük bele a többi hozzávalót is. Szeleteljük fel a sonkát, a mozzarella golyókat vágjuk négyfelé.

    Szűrjük le a tésztát és keverjük bele a sajtos masszába. A felét tegyük hőálló tálba vagy tepsibe. Öntsük rá a paradicsomszószt, szórjuk rá a mozzarellát, sonkát és bazsalikomot. Fedjük be a tészta másik felével. Reszeljük rá a vajat.

    Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig (30 percig, ha üvegedényben készítjük).

    Megjegyzés: A sonkát nyugodtan kihagyhatjuk belőle, úgy is finom! :)

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s