Fokhagymás-rozmaringos cipó


Hozzávalók:

  • 2 3/4 b finomliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk fokhagyma por (vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma)
  • 1 tk oregánó
  • 1 cs száraz élesztő vagy 2,5 dkg friss
  • 1 b langyos víz
  • tetejére:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk fokhagyma por
  • 2 csapott ek rozmaring
  • 2 ek reszelt parmezán sajt
  • 1/2 b reszelt sajt
  • Elkészítés:

    A vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet keverjük el a sóval, fokhagyma porral és oregánóval. Adjuk hozzá az élesztőt és az olajat; gyúrjuk össze. Tegyük egy kiolajozott tálba, a felszínét is vékonyan kenjük be olajjal, majd lefedve kelesszük 30 percet.

    Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit kenjünk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral. (A sütőpapírt lágyan szórjuk meg olajjal.)

    A tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre és nyomkodjuk 1,5-2 cm vastagságúra. Tegyük a tepsibe. Keverjük el az olívaolajat a fokhagyma porral, rozmaringgal és parmezánnal. Kenjük be vele a kenyér tetejét. Ezután szúrkáljuk meg villával vagy vágjuk be késsel pár helyen. Szórjuk rá a többi reszelt sajtot, majd tegyük be sülni. 10-15 perc alatt elkészül. Rácson hűtsük ki szeletelés előtt.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s