Dödölle (gánica)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg zsír
  • 1 csapott ek őrölt pirospaprika
  • tejföl a tálaláshoz
  • Elkészítés:

    A krumplit felkockázzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk és megfőzzük. Akkor készült el, ha a kés könnyedén beleszalad. Aprítsuk fel a hagymát, zsíron pirítsuk le, sózzuk meg, majd süssük aranybarnára. Zárjuk el.

    Mostanra elkészült a krumpli. Törjük át, adjunk hozzá 1-2 ek sót. A hagymához keverjük hozzá a pirospaprikát; tegyük félre. Adjuk hozzá a lisztet a krumplihoz. Közepes lángon keverjük folyamatosan 5-10 percig, amíg megáll benne a kanál.

    Egy nagy (tényleg!) tepsit locsoljunk meg a hagymás lé egy részével. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A masszát 2 zsíros kanállal a tepsibe szaggatjuk, szorosan egymás mellé. Rászórjuk a hagymát és rálocsoljuk a többi hagymás lét. 15-20 percig sütjük, amíg meg nem pirul. Tejföllel tálaljuk.

    A receptért köszönet Tomának!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s