Lepénykenyér


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 tk instant élesztő
  • 3 ek olaj
  • víz
  • feltéthez:

  • kb. 170 g tejföl
  • zúzott fokhagyma ízlés szerint
  • reszelt sajt
  • 1-2 fej lilahagyma
  • 10-15 dkg bacon
  • Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (annyi vízzel, amennyit felvesz) és lefedve 1 órán át kelesztjük. Egy tepsit kikenünk vajjal és kilisztezzük. A tésztát átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk (vagy akkorára, mint a tepsi – de ne legyen túl vékony!). Ezután a tepsiben 30 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.

    A tejfölt kikeverjük a fokhagymával és sóval. A hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát megszurkáljuk és 5 percig sütjük. Ha felfúvódott valahol, akkor megbökdössük. Ezután megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal és hagymával, és ráhelyezzük a bacont. Visszatesszük a sütőbe további 15 percre. Langyosra hűtve tálaljuk.

    Megjegyzés: Természetesen másféle feltét is mehet rá; például csak zöldségek.

    A receptért köszönet Tomának!

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s