Nokedli

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • kb. 50 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 3 dkg vaj
  • Elkészítés:

    Egy nagy fazékban forraljunk fel 3 l vizet, tegyünk bele egy evőkanál olajat és egy kevés sót. A tojásokat üssük egy nagy tálba, habarjuk el őket, majd adjunk hozzá 2 dl vizet. Keverés után tegyük mellé a liszt felét, dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a többi lisztet is. Keverjük hólyagosra.

    Nokedliszaggatóval vagy kanállal szaggassuk a tészta harmadát a fazékba. Alkalmanként keverjük meg, hogy ne álljanak össze. Ha mindet kiszaggattuk, főzzük még pár percig, majd szűrős kanállal szedjük ki egy tálba, mikor feljött a víz tetejére. Ismételjük meg még kétszer a folyamatot, hogy a másik kétharmad tészta is elkészüljön. Tésztaszűrőben mossuk át a nokedlit.

    Egy nagy, tapadásmentes edényben olvasszuk fel a vajat, majd melegítsük át a nokedlit. Sózzuk meg, kevergessük pár percig és kész is van.

    Ehhez ajánlott: Pörkölt és paprikás csirke, Sajtos nokedli

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s