Édes betyáros


Hozzávalók (2-3 főre):

  • 15 dkg durum kockatészta
  • 1 db édesburgonya (kb. 25 dkg)
  • 1 tk currypor
  • só, bors
  • 1/2 vöröshagyma
  • Elkészítés:

    Felaprítjuk a hagymát, és az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk. 2 ek olajon a tésztát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, amivel 1 percig tovább pirítjuk.

    Hozzáadjuk az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a curryt. Felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Mikor újraforrt letakarjuk és alacsony lángon 15 percig főzzük. Ezalatt a tészta magába szívja a vizet, az édesburgonya pedig megpuhul. Idénysalátával és savanyúsággal tálaljuk.

    Megjegyzés: Gazdagíthatjuk vékonyra szeletelt füstölt kolbásszal, ehhez a mennyiséghez 5 dkg elég. Ezt az édesburgonyával együtt adjuk a tésztához.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s