Sajtos tészta


Hozzávalók:

  • 20 dkg tészta
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek rétesliszt
  • só, bors
  • szerecsendió
  • őrölt mustármag
  • 5 dl tej
  • kb. 20 dkg reszelt sajt
  • Elkészítés:

    Kifőzzük a tésztát, közben elkészítjük a besamelt. A felolvasztott vajon lepirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Fűszerezzük. Belekeverjük a sajtot, amíg fel nem olvad. A leszűrt tésztát belekeverjük a mártásba, majd az egészet egy kivajazott hőálló tálba tesszük. Alacsony hőfokon addig sütjük, míg barna nem lesz a teteje.

    Megjegyzés: Gazdagíthatjuk szalonnával, vagy apróra vágott, elősütött csirkemellel.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s