Finomfőzelék

Hozzávalók:

  • 400-600 g vegyes zöldség (pl. borsó, krumpli, répa, karalábé stb.)
  • fokhagymás tej
  • cukor ízlés szerint
  • só, bors
  • petrezselyem
  • tárkony
  • 2 ek rétesliszt
  • Elkészítés:

    A zöldséget felöntjük a fokhagymás tejjel – ha nem lepi el, akkor vízzel kipótoljuk -, és puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor megfőtt, a lisztet kikeverjük egy kevés vízzel és hozzáöntjük a főzelékhez, majd egyet forralunk rajta.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s