Banánlepényke


Hozzávalók (1-2 főre):

  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • 1 pépesített banán
  • 5 dkg olvasztott vaj vagy 3 ek olaj
  • 2 ek méz
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz
  • Elkészítés:

    A lisztet a sóval és sütőporral összeforgatjuk. Kézi mixerrel habosra keverjük a tejet a tojással, majd hozzákeverjük a lisztet, a banánt, a vajat és a mézet. Egy kevés olajat felforrósítunk egy kisebb palacsintasütőben, majd dupla annyi tésztát rakunk bele, mint a palacsinta esetében, hogy vastagak legyenek. Oldalanként kb. 2 percig sütjük őket. Még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral. De tálalhatjuk vaníliafagyival vagy csokoládéöntettel is.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s