Juhtúrós nudli


Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20-25 dkg finomliszt
  • 1 marék búzadara
  • 1 ek olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 30 dkg juhtúró
  • 5 dkg vaj
  • kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma vagy 1 kk fokhagymakrém
  • 1 csokor petrezselyem
  • Elkészítés (1,5 óra):

    A tejfölt összekeverjük a fokhagymával és a túróval; kakukkfűvel, fekete borssal, sóval fűszerezzük.

    Megfőzzük a krumplit, majd áttörjük, hűlni hagyjuk. Mikor langyos, annyi liszttel amennyit felvesz, a búzadarával, csipet sóval és olajjal elkészítjük a burgonyás tésztát. Kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, azokat meg szeletekre. Lisztes kézzel nudlikat sodrunk belőle. Forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük őket. Aztán egy lábasban felolvasztjuk a vajat, és ebben átforgatjuk a nudlit.

    Aztán összekeverjük a juhtúrós keverékkel is. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

    Megjegyzés: Gazdagíthatjuk vékonyra szeletelt füstölt kolbásszal, ehhez a mennyiséghez 10 dkg elég. A vajon átpirítjuk a kolbászt, mielőtt összekeverjük a nudlival.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s