Ostoros kalács

ostoros kalács

Hozzávalók:

  • 43 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő (vagy 1/2 cs instant élesztő)
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 ek olaj
  • csipet só
  • Töltelékhez:

  • 15 dkg puha vaj
  • 2 púpos ek édesítetlen holland kakaópor
  • 1,5 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • Tetejére:

  • 1 tojás
  • Elkészítés:

    A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt puha, rugalmas tésztát dagasztunk, amit fél óráig pihentetünk. A töltelék hozzávalóit is kikeverjük. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk, és mindet megkenjük a vajas masszával, majd feltekerjük. Ezután összefonjuk őket. Kivajazott tepsibe tesszük, ahol lekenjük tojással, majd előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

    Megjegyzés: Kakaó helyett fahéjat vagy kókuszt is tehetünk bele. Vagy mind a hármat. :)

    A receptért köszönet Viának!

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s