Rizseshús


Hozzávalók:

  • 40 dkg hús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 tk petrezselyem
  • 8 marék rizs
  • Elkészítés:

    Tisztítsuk meg a húst és a zöldségeket, majd vágjuk őket apróra. Kevés olajon pirítsuk le a hagymát, majd adjuk hozzá a pirospaprikát és zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább 1 percig. Adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot és húst is, sózzuk meg. Pirítsuk addig, míg a hús fehér nem lesz, ekkor öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt pároljuk 15 percig.

    Közben melegítsük elő a sütőt. Egy másik edényben pirítsuk le a rizst, majd öntsük hozzá a húst a levével együtt. Keverjük bele a petrezselymet. Ha szükséges öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje, majd lefedve tegyük a sütőbe kb. 25 percre. Savanyúsággal tálaljuk.

    Advertisements

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s