Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db közepes burgonya
  • 1 dl étolaj
  • 1 ek rétesliszt
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • csipet őrölt feketebors
  • csipet őrölt fehérbors
  • 2,5 l víz
  • tejföl a tálaláshoz
  • Elkészítés:

    A zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és aprítsuk fel. Olajon dinszteljük meg a karfiolt, majd adjuk hozzá a többi zöldséget. Keverjük hozzá a lisztet, paprikát, sót és borsokat, majd öntsük fel vízzel. Forraljuk fel. Vegyük alacsony lángra, mert hamar kifut. Főzzük addig, míg minden puha nem lesz benne; ha kell sózzunk utána. Melegen, 1-2 kanál tejföllel tálaljuk.

    Megjegyzés: Mikor először csináltam nem volt itthon karalábé meg zellergumó. Azok nélkül is finom. A tejföl meg must. :)

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s