Tészta sült szalonnával és tükörtojással

Hozzávalók (2 főre):

  • 20 dkg tészta
  • 8 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 4 tojás
  • só, bors
  • 1 dl tejszín
  • friss bazsalikom
  • Elkészítés:

    Főzzük ki a tésztát. Közben készítsük el a mártást. A szalonnát vágjuk fél centis csíkokra, a fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze, majd tegyük őket egy nagy hőálló tálba a vajjal és olajjal együtt. Pirítsuk 3-5 percig, majd szedjük le a tűzről.

    A tésztát szűrjük le, majd a tejszínnel együtt forgassuk bele a szalonnás mártásba. Adjuk hozzá a borsot és nagy lángon keverjük, míg felforr, de ekkor zárjuk is el.

    A tojásokat tegyük egy kiolajozott serpenyőbe, sózzuk meg őket, majd alacsony lángon lefedve 1-2 perc alatt készítsünk nagyon lágy sárgájú tükörtojást. Ezt szedjük a tészta tetejére (adagonként kettőt), majd vágjuk be őket, hogy a sárgája a tésztára folyjon. Szórjuk meg bazsalikommal és már fogyasztható is.

    Reklámok

    Vélemény, hozzászólás?

    Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

    WordPress.com Logo

    Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Twitter kép

    Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Facebook kép

    Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Google+ kép

    Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

    Kapcsolódás: %s